VISION IS THE ART OF SEEING WHAT IS INVISIBLE TO OTHERS -Laserleikkaukseen Tallinnaan? JOO!

Mä oon jo pitempään miettinyt laserleikkausta mun silmille, koska lasit ja piilolinssit hidastavat mun aktiivista elämäntapaa. Mun ongelma ei ole ollut niinkään suuret miinukset tai plussat vaan enemmänkin hajataitto. Tämän takia myös mun piilolinssit on maksaneet maltaita.
This is something I have been considering for a long time. As contact lenses and glasses are constantly disturbing me, I wanted to have a laser surgery for my eyes which would improve my quality of life. My problem has not been so much the minus nor the plus problems but in case of my eyes it is more about astigmatism, which also makes my contact lenses cost like a lot. A lot, lot.

Kävin vierailemassa useammalla (en kuitenkaan ihan kaikilla) laserleikkauksia tekevillä klinikoilla tallinnassa, ja lopulta päädyin Refocus klinikkaan joka sijaitsee osoitteessa Kreutzwaldi 3, eli käytännössä ihan keskustassa. Te tiedätte mut, arvostan luksusta ja hyvää asiakaspalvelua, ja pakko sanoa, että refocus pesi kaikki muut klinikat tässä mennen tullen. Musta tuntui jo konsultointi käynnillä siltä, että musta pidettiin hyvää huolta ja ihmisiä oikeasti kiinnosti miltä MUSTA tuntuu. Lääkäri selitti ensimmäisellä kerralla tarkkaan eri vaihtoehtoja tabletin kanssa, ja sain esittää monia mieltä askarruttavia kysymyksiä. Mun oli helppo kysyä kysymyksiä, ja sain kaikkiin kysymyksiin selvän vastauksen (Olen kova kysymään kysymyksiä :-D) Myös Refocuksen tilat ovat älyttömän kauniit 🙂
Before I chose my clinic I visited a lots of them in Tallinn. Even though, I didn’t visit all of them I think I found the best one meet to my needs. I chose the ReFocus clinic, which is located in Kreutzwaldi 3 (in Tallinn, downtown area) because that was the place where I got very best customer service. You know me, I am a lady who appreciates luxury, and good customer service and that was a place which was so much better than the other clinics I visited. Immediately, already at the first visit in their clinic I got so good cutomer service and I felt like they really cared me as a patient. The venue was also very beautiful. 

Mulle tehtiin uusinta, uuttaa oleva ReLex SMILE leikkaus  ja sen viilto on minimaalinen muihin metodeihin verrattuna. Siksi myös parantuminen on helpompaa. Mä en siis esimerkiksi voisi koskaan näin kiireisellä elämäntavalla olla tekemättä duunia/käymättä salilla/tanssimassa moneen viikkoon ja siksi smile leikkaus sopii hyvin just mulle. Refocus tekee toki muitakin leikkauksia, mutta tämä modernein ja uusin tapa sopi juuri mulle. Eli ekana oli konsulaatio käynti, joka oli ihan pala kakkua, eli toisin sanoen todella vaivaton. Silloin tehdään erilaisia näkötestejä optikon kanssa (Täysin kivuttomia), ja mahdollisesti varataan aika leikkaukseen. Tällä kertaa silmiin tiputetaan myös tippoja jotka suurentavat pupillia, joten loppu päivä menikin ihan pokemonin näköisenä 😀 Mun iltaa ei tipat haitanneet, vaan menin suoraan klinikalta salille kun leikkauspäivä oli sovittu.
Refocus made me a surgery which is a brand new thing in an area of Laser surgery. ReleX SMILE was a great option for me because I don’t have time with my busy life schedule to be away from my office, photo shootings, lifting and dancing things for example two weeks. Also the cut made in this surgery is relatively smaller than it other methods. The first thing after contacting the clinic, is that I went to consultation. It is piece of cake, you just go there and had some regural eye testing, which are all painless and totally fine. The fun thing is, that in consultation appointment you get those big pupils because of the eye drops, and you will look like a pokemon for couple of hours. However, on the day of consultation I did all my regular things (Like in the office, gym, etc) so it was not a barrier at all for me.

mun ehdottomasti lemppari kiikarit 😀

Keskiviikkona olin ollut meikittä ja kosmetiikkavapaana muutaman päivän ja ilman piilolinssejä muutamia päiviä, ja suuntasin klinikalle. Mua ei jänskättänyt yhtään, koska mulla oli ollut niin kiire viime viikot etten ollut kerennyt miettiä paljon leikkausta. Myös lääkärin tapaaminen ensimmäisellä kerralla sai mulle tosi hyvän tunteen, joten tiesin että tää ei ollut sellanen asia jota edes kannattaisi jännittää. Sain myös ajan todella nopeasti leikkaukseen konsultointi kerran jälkeen.
On Wednesday I went to the clinic, after being without cosmetic supplement and contact lenses a few days. I wasn’t nervous at all, because the first time I met the doctor, I got so good vibes I knew that this is not something that I need to be concerned about. Also, I was super busy last weeks before the actions and the surgery came so quickly after the consultation!

Klinikalle saavuttua kaikki sujui yhtä jouhevasti kuin edellisilläkin kerroilla. Näöntarkastuksen jälkee nopeasti päästiin jo itse leikkaukseen, joka meni todella nopeasti ja vaivattomasti. Lääkärin käsissä oli todella turvallinen ja hyvä olla, ja itse leikkaushan siis kestää vaan muutamia minuutteja. Tilanteessa ei ole yhtään mitään pelättävää, ainut asia mitä pitää tehdä, on vaan ottaa rennosti ja tuijotella valoa. Kaikki tapahtuu makuultaan, ja on ohi nopeasti ja koko ajan mulle kerrottiin rauhallisesti mitä tapahtuu seuraavaksi, ja siksi olo oli tosi turvallinen. En tuntenut leikkauksen aikana, tai missään vaiheessa parantumista ollenkaan kipua.

Leikkauksen jälkeen, pääsee hengailemaan kahvi/tee/vesi kupin kanssa rentoutumishuoneeseen, ja viiden minuutin välein joku käy laittamassa tippoja silmiin. Muutaman tunnin kuluessa jo poistuin klinikalta aurinkolasit päässä. Ensimmäisenä päivän aikana piti laittaa silmätippoja 15 minuutin välein, joten siinähän se päivä kuluikin sitä tehdessä ja podcasteja kuunnellessa 😀 Näkö oli jo ensimmäisenä päivänä parempi kuin ilman laseja aikaisemmin 🙂 Nyt on menossa päivä kaksi ja nään todella hyvin! Olen pitänyt aurinkolaseja ajoittain niin ulkona kuin sisälläkin ihan vaan mukavuuden vuoksi, sillä silmät ovat vähän vielä arat valolle. Klinikalta lähtiessä sain myös selvät hoito-ohjeet silmille, ja seuraavat viikot pitää käyttää tiuhaan tippoja, mutta jo huomenna voin harrastaa hikiliikuntaa.
As I arrived at the clinic I got as well cared as the previous visits. Everything went so smoothly. After checking my eyes I got to permission go to the surgery immediately, and it was so quick and easy. I felt really safe and I wasn’t concerned at all. The surgery itself went really fast. It was totally pain-free and the only thing I must do, was to stay still and look one green light while lying down. During the procurement doctor and nurses told constantly what is going to happen and what to do, so I felt completely safe all the time.
After the surgery I relaxed in dark room for a bit while nurses put eye drops in my eyes. After few hours I was aready out of the clinic, headed home with my sunglasses on. At the home I had to put eyedrops every 15 minutes, and that was basically how I spent my day. Just listening podcasts and putting eye drops. My vision was already better in the first day, and especially the next day it even more improved. So now is the day two, and my vision is so good already. I have been using my sunglasses from time to time just feeling more comfortable. Now I need to use eye drops according to the plan I got from clinic, but already tomorrow I can do sports.

Oon tosi onnellinen että päätin lähteä mukaan leikkaukseen. Elämänlaatu parani rutkasti. Ainut asia jota mä tällä hetkellä mietin on se, miksen hakeutunut leikkaukseen jo paljon aikaisemmin. Tosi moni ihminen kysyi multa, että eikö mua pelota leikkaus. Ja tottahan se on, että silmien leikkaaminen kuulostaa aika hurjalta, mutta se kuulostaa 100% hurjemmalta mitä se käytännössä on.  Jos joku ruudun toisella puolella harkitsee leikkausta, suosittelen ottamaan klinikkaan heti yhteyttä. Mä en voi muuta kun suositella tulemaan Tallinnaan rentoutumaan ja leikkautamaan silmät täällä, Refocus klinikalla. Pelkästään positiivinen ja täysin kivuton kokemus 🙂 Leikkaus ja siihen liittyvä konsultaatio käynti, oli todella vaivaton. En voi uskoa,  että noin pieni vaiva antaa mulle koko loppu elämän vapauden lasien käytöstä.

I am very happy with my decision to made the surgery. Many people asked me if I was nervous when I went to the clinic. I understand, because surgery to your eyes sounds like something so big and complicated, but the truth is it was so small thing from my side.  Now, the only thing I am thinking about why I didn’t do this earlier. I am more than happy with all this, and I highly recommend to make your surgery in Tallinn, in Refocus clinic. Only positive vibes here! If you are considering about the laser surgery, I highly recommend you to contact to the clinic immediately 🙂 I can not believe that so little effort from my side, and I can spend the rest of my life without having to buy contact lenses nor glasses. I am incredibly happy.

ps. Myöhemmin julkaistaan prosessista myös haastattelu video, jonka linkitän myöhemmin blogiin 🙂
ps. Later on there will be also interview published about my experience and I will link it to my blog as well 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *